Podrška: 01/6278-243

info@petra-mojstil.hr

Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 300,00 kn

Uvjeti kupnje

Općenito

Internet stranica www.petra-mojstil.hr  u vlasništvu je tvrtke PETRA – MOJ STIL d.o.o., Trg Dragutina Domjanića 7 OIB: 45589438657. Opći uvjeti kupnje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, i služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno Zakonu o zaštiti podataka. Putem webshopa dječja trgovina Petra moguće je izvršiti kupnju samo na području Republike Hrvatske što podrazumijeva dostavu kupljenih proizvoda isključivo na istom području. Za prodaju i dostavu robe izvan Republike Hrvatske, upit dostavite na info@petra-mojstil.hr.

U daljnjem tekstu pojam Prodavatelj (davatelj usluge) odnosi se na:

PETRA-MOJ STIL d.o.o., Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 7 OIB: 45589438657, tel: 385 1 6278 243, web: www.petra-mojstil.hr, e-mail: info@petra-mojstil.hr, a pojam Kupca na:

fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga Web trgovine prisutnih na Web stranici Prodavatelja. Kupci mogu biti i pravne osobe, obrtnici i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti ali na njih se ne primjenjuje Zakon o zaštiti potrošača.

Uvjeti kupnje čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenama kupljenih proizvoda, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati i izjavi da je sa istima upoznat i suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja ugovora) isti biti dostavljeni Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen. Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama. Na kupca se primjenjuju uvjeti kupnje koji su bili na snazi u trenutku sklapanja ugovora.

Kada Kupac izvrši ili potvrdi narudžbu ugovor se smatra sklopljenim, te će putem e-maila poruke o tome biti obavješten. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom registracije.

PETRA-MOJ STIL d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ove web stranica, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

Izmjena

Prodavatelj je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Uvjeta kupnje, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz web shop kao i sav ostali sadržaj webshopa dječja trgovina Petra zbog čega su Korisnici dužni prilikom svake posjete istoj web stranici pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.

Trajanje ugovora

Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ove Predugovorne obavijesti sastavni su dio ugovora.

Narudžbe

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi koji su naznačeni da su raspoloživi i dostupni.

Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici www.petra-mojstil.hr podložni su nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.petra-mojstil.hr Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Ukoliko naručeni proizvod nije dostupan na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije dostupan, dogovoriti će novi rok isporuke po potrebi, te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. U slučaju potpune nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, Prodavatelj će izvršiti povrat svih sredstava.

Cijena proizvoda

Cijene istaknute na web stranici www.petra-mojstil.hr izražene su u kunama sa  uključenim PDV-om. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave koji se posebno plaćaju, osim na narudžbe iznad određenog iznosa kada je dostava besplatna, a sve sukladno uvjetima i na način kako je to naznačeno ovim Uvjetima kupnje.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

U slučaju plaćanja karticama (debitnim ili kreditnim), transakcija je podložna provjeri od strane tvrtke PETRA-MOJ STIL d.o.o.., u trajanju od 1 do 3 radnih dana.

Prigovori i žalbe

Sukladno članku 10.st.1. Zakona o zaštiti potrošača, trgovac se obvezuje omogućiti potrošaču podnošenje pisanog prigovora i bez odgađanja pisanim putem potvrditi njegov primitak. Potrošač može pisani prigovor podnijeti putem pošte na adresu: PETRA-MOJ STIL d.o.o., Trg Dragutina Domjanića 7, 10360 Sesvete ili putem elektroničke pošte na: info@petra-mojstil.hr.

Potrošač treba u prigovoru navesti svoje podatke(ime, prezime, i adresu) radi mogućnosti davanja pisanog odgovora. Trgovac je dužan u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora. Trgovac je dužan voditi i čuvati evidenciju prigovora potrošača na trajnom mediju godinu dana od dana primitka pisanog prigovora potrošača.

Platforma za online rješavanje sporova Europske unije

(https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage)

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 25 službena jezik